I AMU sin handlingsplan, har vi sagt at mental helse er en prioritet. Dette skal vi snakke om. Vi har alle dager som er tyngre enn andre dager. Noen ganger går dette over, mens andre ganger ikke. Vi ønsker å ha åpenhet rundt dette tema.

Vi vet at i løpet av ett liv så går vi gjennom faser som kan være mer krevende enn andre, da kan ett verktøy være, å snakke om det.

På bakgrunn av dette fokuset hadde i forrige uke besøk av Susanne Norland fra bedriftshelsetjenesten. Hun gav oss tips, verktøy til hvordan vi kan håndtere slike utfordringer, når de kommer. Vi fikk høre eksempler på hvordan man kan skape egen robusthet for egen mental helse. Hvilke grep vi i hverdagen kan gjøre for å forebygge egen helsesituasjon. På samme måte som vi snakker om hvordan vi med trening og kosthold kan forebygge og legge til rette for robusthet rundt egen fysisk helse. Fysisk helse snakker vi mye lettere om. Vi ønsker (fordi vi vet det hjelper) å skape ett miljø hvor det er «innafor» å snakke om egen mental helse.

Noen av rådene vi fikk kan passe til noen,  mens hos andre er det ett eller kanskje to grep som passer best.